Austria-Travel_HU 600x200

Guidade vandringsresor i Österrike och i Alperna

Underbara upplevelser av Alperna
Våra guidade alpvandringar i Österrike är för aktiva människor som också vill äta gott och bo bekvämt. De österrikiska Alperna är fantastiska och erbjuder oförglömliga upplevelser med vandringar som passar alla.


Myggfria vandringar
Har du plågats av mygg i de svenska fjällen? Här finns det inga!
 

Vandringssemester med valfrihet

Resan erbjuder något för alla, med mycket valfrihet och vandringar i olika svårighetsgrader. Vill du göra något på egen hand står våra reseledare gärna till förfogande med tips och råd.

 

Vandringar med upplevelser

Många vandrare uppskattar omväxlingen av olika upplevelser under vandringen. Du kan uppleva almvandringar, äta i urgamla Hüttor, se murmeldjur, alpkajor och gemser, njuta av vackra blommor och uppleva höga vattenfall och hisnande vackra utsikter.

 

Alpvandringar med olika svårighetsgrader

Det är skönt att få anstränga sig litet. Men det ska passa din förmåga och ditt intresse. Då vi oftast har två vandringsledare erbjuder vi varje dag två vandringar med olika svårighetsgrader. Du väljer vad som passar dig. 


Vandring för barn och ungdomar
Våra vandringar passar även yngre personer som är kvicka i benen!
 

Bekväma vandringar

Du ska få fantastiska upplevelser av Österrike - och orka ta del av dem. Därför tar vi ofta vi liften uppför bergssidorna för att vinna tid och spara orken. Ibland tar vi också liften ner för att skona våra knän. Vi använder oss av lokala transporter för smidig transport. Allt detta ingår i priset.

 

Vilodag!
Vi brukar lägga in en vilodag mitt i veckan, oftast tisdag eller onsdag.

 

Erfarna reseledare

Våra vandringar leds alltid av svensk- och tysktalande vandrings- och reseledare. De är tillgängliga både under vandringar och under måltider.

En vandringsresa i Zillerdalen med fantastisk utsikt. © Austria Travel - Rusner

En vanlig härlig vandringsdag

Du startar dagen med en rejäl och god frukost. Vandringarna startar vanligen klockan nio och du väljer mellan vandringar med olika svårighetsgrader eller att göra något på egen hand. Ofta tar vi med oss ett mellanmålspaket. Finns det möjlighet äter vi lunch i en fäbod eller i en Hütte under vandringen. Under dagen har säkert goda samtal med dina medvandrare och ni gör fina upplevelser tillsammans.  Varje dag bjuder på nya vyer och intryck. Kanske ser ni gemser och murmeldjur? 

Väl hemkommen kan du njuta av poolen och hotellets wellness-erbjudanden. På kvällen erbjuds en god flerrätters middag. Vi pratar om dagens upplevelser och höjdpunkter. Sedan får du en kort presentation av nästa dags vandringar med svårighetsgrader, tidsåtgång och väderutsikter. Därefter har du möjlighet att ta en tur och flanera i orten.

Prisvärda resor med totalpriser

Endast eventuellt tillägg för enkelrum tillkommer. I resfakta anges vad som ingår i resan. Oftast är resorna i det närmaste all-inclusive. I priset ingår flygresa Sverige-München T/R med bagage, boende på minst fyrstjärnigt hotell, frukostbuffé, ledning av erfarna reseledare, alla lokala transporter och linbanor, flerrätters middagar. Ibland ingår även mellanmålspaket, eftermiddagsbuffé och måltidsdryck.

Högklassigt boende

Sporthotel Royer i Schladming.

Bekvämt boende

Vi bor bekvämt i fina hotell med bra service. Oftast är det rymliga rum med balkong med fin utsikt mot de omgivande bergen.

 

Fyrstjärniga hotel

Vi har valt våra hotell med omsorg och de håller alla en god klass, minst 4 stjärnor.

 

Centralt men lugnt läge

Vi bor nära till caféer och shopping. Det är smidigt för oss att ta oss runt. Samtidigt bor vi på hotell där det är lugnt på kvällarna.

 

Pool, bastu och wellness

Våra hotell är välutrustade med pool, olika sorters bastu och omfattande wellness-anläggning.

Förträfflig mat

Middag på Glemmtalerhof i Hinterglemm.

Österrikisk frukostbuffé

Vi börjar dagen som sig bör: Med en god och omfattande frukostbuffé får dagen en bra start.

 

Ibland ingår mellanmålspaket

Många klarar sig hela dagen på detta: Två frallor, frukt och dryck.

 

Fika på fäbod - lunch på Hütte

När vi passerar en fäbod (alm) tar vi paus och dricker något läskande. I en Hütte kan vi äta en läcker gulasch eller något annat smaskigt.

 

En riktigt god middag

På kvällen väntar en riktigt god middag på oss. Oftast får vi välja mellan några rätter och ibland är det buffé med särskilt fokus, kanske grill eller österrikisk schnitzelbuffé.

Bekväma resor

Vandring i Zillerdalen © Austria Travel - Rusner

Bekvämt flyg

Vi flyger reguljärflyg, vanligen med Lufthansa, som oftast tar oss raka vägen till München. Ibland kan mellanlandning ske.

 

Transfer direkt till hotellet

Vi hämtas på flygplatsen i München och körs direkt till vårt hotell. Vi slipper väntetider och onödiga stopp.

 

Flygpoäng

Är du medlem i ett poängsystem, exempelvis SAS Eurobonus? Då kan du få flygpoäng eftersom vi flyger med reguljärflyg.

Utrustningslista

Austria Travels utrustningslista för endagarsvandringar hittar du här:

Reservation

Minsta antal deltagare: 16. Om inte 16 personer anmält sig till resan förbehåller vi oss rätten att ställa in resan. Se våra resevillkor § 5.4.

Maximalt antal deltagare: 30.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar eller felaktiga angivelser.

Kommentarer