Austria-Travel_HU 600x200

Guidad alpin vandring från Hütte till Hütte i Österrike och Alperna

Utsikt på Berliner Höhenweg © Austria Travel - Rusner

Alpin vandring med fina upplevelser

Fantastisk natur
Du får uppleva Österrikes fina natur, äta och sova i mysiga Hüttor och se murmeldjur och gemser. Ofta bestiger vi toppar nära eller över 3.000 meter. Vi får se höga vattenfall och hisnande vackra utsikter.

 

Myggfria vandringar

Har du plågats av mygg i de svenska fjällen? Här finns det inga!

 

Lätt packning
Du bär din ryggsäck hela veckan - men den är inte tung! De flesta klarar att ha maximalt 8 kilo i ryggsäcken. Eftersom vi äter och sover i Hüttor behöver du inte ta med mycket. Vi ska gå med lätt packning och spara vår energi till alla höjdmeter som ska klaras av. Vi vill ju komma upp på topparna och njuta av utsikten!

Erfarna reseledare
Våra vandringar leds alltid av svensktalande vandrings- och reseledare. De är tillgängliga under resan, både under vandringar och under måltider.

Prisvärda resor med totalpriser

I priset ingår boende i Hüttor i sovsal/flerbäddsrum. Ibland ingår även boende på hotell & Gasthof. Frukost ingår alltid. Tysk- och svensktalande reseledare leder gruppen. All transfer med buss, tåg & linbanor ingår. Flyg ingår vanligen inte men vi hjälper gärna till att hitta billigt flyg.

Matrashaus på toppen av Hochkönig (2.946 m) med fantastisk utsikt!

En vanlig härlig dag i Alperna

Vi startar dagen med en rejäl och god frukost. Vandringarna börjar ofta tidigt, senare än klockan åtta på morgonen är ovanligt. Vi har koll på vädret och klär oss därefter. Vi tar en längre paus någon gång på förmiddagen. Passerar vi en fäbod eller Hütte vid lunchtid försöker vi äta där. Under vandringen upplever vi fin utsikt och säkert ser vi djur, kanske gemser?

Vi siktar på att komma till vår Hütte vid 4-tiden. Men det kan både bli kortare eller längre beroende på sträckan. Vi vill gärna undvika åskväder som kan komma på eftermiddagen. När vi kommer fram intar vi våra rum och tvättar oss sedan. Det blir skönt att få på sig andra kläder.

På kvällen erbjuds en god tre-rättsmiddag. Vi har mycket tid att prata med varandra. De som vill spelar kort eller något annat spel. Vi samtalar om dagens upplevelser och nästa dags vandring med svårighetsgrader, tidsåtgång och väderutsikter.

Kondition

Har du vandrat förut i Alperna eller i fjällen och joggar, cyklar eller tränar regelbundet (konditionsträning) har du troligen det som krävs för våra guidade vandringar. Kontakta oss om du är osäker på matchningen mellan din förmåga och svårighetsgraden.

Läs mer på sidan Hur svår är vandringen? om hur vi kategoriserar våra vandringar. Då förstår du bättre vad alpin vandringeinnebär.

Enkelt boende

Klassisk österrikisk Kaiserschmarrn.

Varje natt i en ny Hütte
Vi bor i stugor (Hütte) som oftast drivs av olika alpföreningar. Standarden i stugorna varierar. Några är små, andra är mycket stora.

Gemensamma sovsalar

Boende i logement eller flerbäddsrum. Man tar med sig eget reselakan och örngott. Skaffa gärna ett lätt reselakan av siden. Kuddar och täcken finns. Klockan 22 ska det vara tyst och mörkt i sovsalen. Se till att ha pannlampa med dig!

Hygien och sånt
Alla stugor har separata tvättrum/WC för män och kvinnor. Oftast finns även möjlighet att duscha, ofta mot avgift. Ibland finns inget varmvatten i tvättrummen. Då är det viktigt att ha med en tvättlapp så att man ända kan sköta hygien. Att inte tvätta sig är otänkbart efter en ansträngande dag!

Österrikisk husmanskost

Middag i Theodor-Körnerhütte © Austria Travel - Rusner

Österrikisk frukostbuffé

I nästan alla Hüttor serveras en god och omfattande frukostbuffé. Ibland kan frukosten dock vara av enklare slag.

 

Vi tar med mellanmål

Om vi inte kan ta lunch på vägen köper vi med oss några smörgåsar från frukosten. Har du termos kan du köpa med hett vatten eller kaffe.

 

Lunch på Hütte eller fäbod

Ibland passerar vi en fäbod (alm) eller en Hütte. Då passar vi på att ta paus och luncha. Det kan bli en en läcker gulasch eller något annat smaskigt.

 

Trerätters middag

På kvällen väntar en god middag på oss. Det blir en trerätters middag (soppa, huvudrätt, efterrätt) med oftast typisk österrikisk husmanskost.

Bekväma resor

Nyfikna murmeldjur i Zillerdalen © Austria Travel - Rusner

Bekvämt flyg

Vi flyger reguljärflyg, vanligen med Lufthansa, som oftast innebär direktflyg till München. Ibland kan mellanlandning ske. Avresa från Arlanda, Kastrup, Landvetter eller annan flygplats. Du kan boka flyg själv eller genom oss.


Flygpoäng
Är du medlem i ett poängsystem, exempelvis SAS Eurobonus? Då kan du få flygpoäng eftersom vi flyger med reguljärflyg.
 

Transfer direkt till utgångspunkten

Vi hämtas på flygplatsen och körs direkt till vårt hotell/Gasthof. Vi slipper väntetider.

Förvaring av bagage
Ofta kan vi lämna vårt bagage till förvaring så att det är tillgängligt när vandringen är över.

Utrustningslista

Vår utrustningslista för flerdagarsvandringar hittar du här:

Reservation

Vi reserverar oss för ändringar i vandringsrutten på grund av olämpligt väder eller andra störningar. Om ändringar i programmet sker kan ytterligare rese- eller boendekostnader tillkomma. Dessa betalas i så fall på plats.

Minsta antal deltagare: 6. Om inte 6 personer anmält sig till resan förbehåller vi oss rätten att ställa in resan. Se våra resevillkor § 5.4.

Maximalt antal deltagare: 10.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar eller felaktiga angivelser.

Kommentarer