Austria-Travel_HU 600x200

Sound of Music som musical och film

Sound of Music som film

Sound of Music är den mest framgångsrika filmmusikal som någonsin gjorts och belönades med 5 Oscars. Filmen är en glädjefylld upplevelse - för evigt förknippad med staden Salzburg.  Skön stämsång på gröna ängar med snöklädda alptoppar i bakgrunden ger en feel-good-känsla som inte kan överträffas. Filmen blev ännu bättre av att den spännande och romantiska berättelsen baserades på verkliga händelser. 2015 är det 50 år sedan filmen hade premiär och det firades ordentligt! The Hills Are Still Alive!

Den sanna berättelsen om familjen von Trapp

Först kom familjen von Trapps upplevelser på 1920- och 30-talen, sedan kom Maria von Trapps bok (1948) om dessa händelser. Därefter gjordes en tysk film baserad på boken (1956), sedan en Broadway-musical (1959) baserad denna film och sist den berömda musical-filmen (1965) baserad på Broadway-musicalen. Men vad hände egentligen? 

Följ länkarna och läs den sanna berättelsen om familjen von Trapp:
The Family Trapp Story
Familie Trapp - The true story

Res i fotspåren av Sound of Music!

En fantastisk resa på egen hand då du upplever Sound of Music på plats i Salzburg och i vackra Salzkammergut. Du bor på fina hotell med frukostbuffé och alla arrangemang ingår: Transfer T/R flygplats, tur till inspelningsplatserna, båttur på floden Salzach i Salzburg, tågtur på vackra Schafberg, båttur på Wolfgangsee. En oförglömlig upplevelse!

Välj mellan Salzburg 4 dagar (=light) och Salzburg 6 dagar (=extra allt)!

Besök inspelningsplatserna!

Panoramatours Sound of Music

På denna rundtur besöker du: Trädgården Mirabell där barnen sjöng "Do-Re-Mi". Slottet Leopoldskron och trädgården i slottet Hellbrunn där flera scener spelades in, bland annat sången "16 going on 17". Stiftkyrkan Nonnberg som fortfarande är ett kloster idag. Salzburgs sjödistrikt med Fuschlsjön och Wolfgangsee. Bröllopskyrkan i Mondsee.

 Denna tur med Panoramatours ingår i alla våra Sound of Music-paket!

Bo i von Trapps förnäma slott!

Slottet Leopoldskron i Salzburg

Slottet Leopoldskron är familjen von Trapps hem i filmen. Det vackra slottet i den härliga parken byggdes 1736 och har ett 60-tal rum. Slottet ligger på promenadavstånd till gamla stan i Salzburg och har härlig utsikt över bergen och fästningen Hohensalzburg. Här bor du magnifikt i bästa stil, vid sjöstranden, undangömt och stilla men ändå nära till allt i Salzburg

Besök hemsidan Schloss Leopoldskron för mer information och bokning.

Sound of Music som musical

Den berömda filmen baserades på Broadway-musicalen med musik av Richard Rogers och text av Oscar Hammerstein II. Premiären var den 16 november 1959. Musicalen var en stor succé på Broadway men kom inte i närheten av filmens popularitet. Musicalen har spelats över 1.000 gånger på Broadway och på många platser runt om i världen.

Besök hemsidan för musicalen Sound of Music och läs mer.

Sound of Music som Sing-a-long-a

Du vill inte längre bara lyssna på Do-Re-Mi utan sjunga den? Gå gå på en Sound of Music SIng-a-long-a! Du får sjunga alla kända sånger i filmen och göra rörelser till dem. Inte bara det, utan du får skälla ut Rolf, hurra för Maria och använda alla prylarna i ditt Fun Pack. Här kan du inte slappa utan du måste vara aktiv för att det ska bli succé. Nästan allt kan hända!

Besök hemsidan Singalonga för mer information.

Sound of Music som marionett-teater

Salzburgs Marionetteater grundades redan 1913 och ser sig som en stor teater med små skådespelare. Teatern uppträder i Salzburg men gör även gästspel i andra länder. Man spelar bland annat Trollflöjten av Mozart, En midsommar-nattsdröm av Shakespeare och även stycken för barn. De små skådespelarnas förmåga i den mysiga teatern fascinerar vuxna och barn.

Besök hemsidan Salzburg Marionette Theater för mer information.

Meet The von Trapps - the next generation

The von Trapps in the US of America - The next generation!
Familjen von Trapp sjunger fortfarande men nu är det den yngre generationen som uppträder och sjunger. Syskonen Sofia, Melanie, Amanda och August är barnbarnsbarn till Baron och Marie von Trapp. De ger konserter och uppträder med jämna mellanrum.

Besök deras hemsida The von Trapps för mer information.

Bo hos familjen von Trapp

Välkommen att bo på Trapp Family Lodge i Stowe, Vermont, USA!
Denna fina resort är byggd i österrikisk stil och erbjuder en mängd av aktiviteter och mycket komfort. Den ligger i vacker natur cirka 4 biltimmar norr om Boston nära den kanadensiska gränser mot Montreal. Här är också baron och Maria von Trapp begravda på familjens kyrkogård.

Besök hemsidan Trapp Family för mer information och bokning.

Sound of Music i nyare format

För alla fans av Sound of Music! Nu finns filmen digitalt re-mastrad för suveränt ljud och mycket högre bildkvalitet. Räcker inte det med en ny DVD eller Blue-Ray så finns det givetvis en 50th Anniversary Ultimate Collector's Edition med extra allt!

Kommentarer