Austria-Travel_HU 600x200

Wien och vin: En resa till Österrike med rika upplevelser

Upplev Wien med dess spännande atmosfär

Välkommen till en spännande resa av hög klass! Du får personlig guidning i Wien och Wachau, ett av Österrikes bästa vinområden. Bra boende, förträfflig mat och goda upplevelser gör detta till en minnesvärd resa.

Dagar i Wien

Wien är en mycket gammal stad som kallades Vindobona under romartiden. Du får känna på den speciella atmosfären av nytt och gammalt under vår resa. Vi bor granne med Schönbrunn men besöker också några andra kända byggnader i Wien: Det kejserliga palatset Hofburg, katedralen Stephansdomen och andra intressanta byggnader. Självklart prövar vi även mysiga caféer och restauranger med god mat. Du får tid för shopping och annat som du vill göra och kan själv känna på gemytliga Wien!

Vinodling i Langenlois

Den lilla staden Langenlois ligger i dalen Kamptal i vinregionen Wachau. Här har man odlat vin i tusentals år. Det vita vinet Grüner Veltliner är störst och blir allt mer känt även i Sverige. Här finns många kända vingårdar: Loimer, Bründlmeyer, Rabl, Jurtschitsch och ett fyrtiotal andra. Flera viner kan också köpas i Sverige. Vi får tillfälle att se hur vin odlades förr och nu. Wein Erlebnis Welt är ett levande museum om vinodling där man även kan prova viner. På "vinleden", Weinweg Langenlois som är 6 km lång kan du både se hur vindruvor odlas och smaka på gott vin. Givetvis blir det även vanliga vinprovningar och god mat. Flera vinodlare driver även utmärkta restauranger. Du har också chansen att ta igen dig på det mysiga hotellet med dess fina relaxavdelning.

Du kan köpa vin på plats direkt i vingårdarna, i Wein Erlebnis Welt eller i butiker. Om du vill kan vinerna skickas hem till dig.


Läs mer om österrikiska viner.

Bo i Wachau, ett av Österrikes bästa vinområden

loading...

Program

Dag 1. Vi upplever Wien
Vi tar morgonflyget till Wien och ankommer på förmiddagen till Schwechat, Wiens flygplats. Efter en bekväm transfer installerar vi oss på hotellet. Sedan är det dags att ge sig ut på stan! Vi utforskar Wien och ser både kända och okända attraktioner: Stephansdomen, Graben, Hofburg, Naschmarkt och andra sevärda ställen. Vi tar hjälp av Wiens väl utbyggda tunnelbana för att komma dit vi vill. På kvällen njuter vi av en god middag i en av Wiens bättre restauranger.

Dag 2. Vi strosar i Wien, Wienercafé och Heurigen
Idag har du också möjlighet att strosa lite själv i Wien. Kanske vill du shoppa i Wiens butiker, se dig om på egen hand och kanske fika på ett av de kända caféerna. Men vi fortsätter också att se oss om tillsammans i Wien. Dagen avslutas med en god middag på en av Wien fina Heurigen.

Dag 3. Från Wien till "vårt" vinområde Langenlois i Kamptal
Efter frukost har du tid att se dig om i Schönbrunn. Sedan är det dags att åka till vårt hotell i Langenlois, resan tar ca 60 minuter. Här ser vi oss om i byn och besöker och provar vin i en av de många vingårdarna. Middag på hotellet.

Dag 4. Vinprovning, vinvandring och god mat
Idag blir det en full dag med besök i Wein Erlebnis Welt, vinvandring och slutligen en god middag i en av vingårdarna.

Dag 5. Relax och hemfärd
Några timmar i relaxavdelningen? Eller hellre en promenad i omgivningen? Eller ännu en vinprovning och köpa med dig några viner? Snart är det dags att resa hem - med goda minnen och fina upplevelser.

Resfakta

 • Restid: På förfrågan
 • Flyg Sverige.Wien T/R
 • Alla lokala resor
 • 4 övernattningar i dubbelrum
 • 4 frukostbuffé
 • 4 middagar i bra restauranger med olika inriktningar
 • Guidning i Wien, vinprovningar, vinvandring, inträde och guidning i "Wein Erlebniswelt", m.m.
 • Svensktalande reseledare
 • Enkelrumstillägg: 1.500 kr
Ingår ej:
 • Övriga måltider
 • Drycker
 • Eventuellt dricks

Pris: 

Boende

Parkhotel Schönbrunn ****

Hotellet är granne med Schönbrunn och byggdes för att ta emot kejsarens gäster. Nu får det ta emot oss! Här bor vi bekvämt, kan promenera i Schönbrunns park och kommer enkelt till alla sevärdheter som vi vill se.

Hotel Loisium Langenlois ****

Hotellet är designat av den brittiska arkitekten Steven Holl. Det ligger i den urgamla vinstaden Langenlois. Till fots kommer vi enkelt till flera kända vingårdar. Här vandrar vi i vingårdar, njuter av god mat och relaxar i hotellets spa.

Karta


Sagt av våra resenärer om våra resor:

Engagerade reseledare som gör sitt yttersta för oss resenärer. Fantastiskt att få släppa vardagen och fylla en vecka med med minnesvärda upplevelser som berikar och ger mersmak.

Kerstin, Borås

Minsta antal deltagare: 10. Om inte 10 personer anmält sig till resan förbehåller vi oss rätten att ställa in resan. Se våra resevillkor § 5.4.

Kommentarer