Austria-Travel_HU 600x200

Ingress Enlightened - Resa i Europa

Gör Berlin, Prag, Salzburg & Wien underbart gröna

​Följ med!
På resan ska vi besöka och ta så många unika portaler som möjligt. Det blir många intressanta sevärdheter att besöka. God mat och dryck kan vi också njuta av under resan. 

Coola städer med unika portaler
Du kommer att få besöka dessa gamla städer med dess fantastiska arkitektur, statyer, fontäner och andra intressanta ställen. Mängder av dem är portaler så vi kanske hackar slut vårt xm! Vi är många i bussen och vi kan göra skillnad!

Meet and greet i Wien
Vid intresse ordnar vi en "meet-and-greet" med den lokala Enlightened Communitien i Wien. Enligt österrikisk tradition blir det på ett trevligt Gasthaus. Dags för en Gulasch? Och nyckel-byte så klart...

Upplev Europas städer på ett annorlunda sätt

Snabb och enkel transport
För att nå många intressanta städer tar vi bussen snabbt och enkelt till dessa platser. Men i Wien, där vi stannar längst, reser vi med lokaltrafiken som är avgjort bäst att använda där. 48-timmarskort ingår i resans pris.

Alla Enlightened-spelare välkomna
Bussen startar i Västsverige och tar upp deltagare på vår resa söderut. Är du från Norge eller Danmark är du också varmt välkommen. Du kan stiga på i Göteborg eller i Köpenhamn eller någonstans längs vår rutt.

Har du frågor?
Skriv i kommentarfälten längst ner på hemsidan så svarar Christian, vår egen Enlightened-spelare (level 13) som också kommer att vara resledare. Du kan också maila till christian (at) austriatravel.se.

På väg söderut

Dag 1. Äntligen på väg! Mot Berlin
Vi lämnar Sverige och reser genom Danmark med färja till Tyskland. På färjorna kan vi både äta gott och handla billigt. På vårt hotell i Berlin väntar vår middag och sköna sängar.

Dag 2. Berlin - Prag
På förmiddagen "intar" vi Berlins centrum. Brandenburger Tor, Museums-ön och andra imponerande platser väntar på oss. Vi fortsätter genom Tyskland och på kvällen är vi framme i Prag, Tjeckiens huvudstad. 

Brandenburger Tor Berlin © Wikimedia Commons - Thomas Wolf. Klicka för att se portalen på Ingress Intel Map.

Dag 3. Prag - Wien
Idag ger oss in i folkvimlet i Prag och besöker rådhuset, Karlsbron och borgen Hradschin på andra sidan floden Moldau. Det finns mycket mer att se. Sedan bär det av igen. Kanske kan vi ta en och annan portal på vägen mot Wien?

Karlsbron i Prag © Wikimedia Commons - Chosovi. Klicka för att se portalen på Ingress Intel Map.

Framme i Wien

Dag 4 - 5. Wien ligger för våra fötter
Nu har vi två hela dagar på oss för att utforska och se Wien, Österrikes huvudstad. Här finns historiska fynd från romarriket då staden hette Vindobona. Bekvämt och enkelt tar vi oss runt i staden då vi har 48-timmarskort på lokaltrafiken. Vi besöker Heldenplatz, där Hitler talade till massorna, kända Stephansdomen och Hofburg, där de österrikiska monarkerna härskade. I centrum finns massor av portaler så där har vi fullt upp en hel dag. Vi kanske till och med besöker Schwedenplatz. Där finns god glass!

Heldenplatz i Wien © Wikimedia Commons - Bwag. Klicka för att se portalen på Ingress Intel Map.

Staden är full av imponerande byggnader, statyer och många kyrkor. Men det finns också många trevliga restauranger. Dags att besöka restaurangen Schnitzelwirt och pröva om du orkar äta en jätte-Schnitzel? Eller vill du besöka nöjesfältet Prater och åka berg-och-dal-bana?

Karlskirche i Wien © Wikimedia Commons - Pallasathena. Klicka för att se portalen på Ingress Intel Map.

På hemväg

Dag 6. Salzburg
Vid lunchtid är vi framme i Salzburg. När vi har ätit oss mätta är det dags att se vad staden har att erbjuda. Självklart tar vi oss upp till Hohensalzburg, den imponerande borgen ovanför gamla stan. De bekväma tar tåget, vi andra går upp. Utsikten mot de omgivande bergen är imponerande. I staden kan du fika gott och kanske pröva en äkta Mozartkula? I Salzburg finns portaler överallt: I Mirabellparken, längs floden Salzach, på gator och på torg och utanför Mozarts födelsehus.

Salzburg med borgen Hohensalzburg. Klicka för att se portalen på Ingress Intel Map.

Dag 7. Salzburg - Hannover
Nu går resan norrut. Hittar vi några portaler på vägen till vår sista övernattning i Hannover?

Dag 8. Dagarna går för fort!
Snart hemma. Dags att drömma om nästa resa!

Efter vårt besök i Wien?

Resfakta

 • Restid: På förfrågan
 • Bekväm långfärdsbuss T/R
 • 8 dagars resa med halvpension (frukost och 3-rätters middag)
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • Svensktalande reseledare med Ingress-erfarenhet Level 13
 • 48h-Ticket för all lokaltrafik i Wien
 • Påstigning: Göteborg, Jönköping, Borås, Halmstad, Helsingborg, Köpenhamn, mfl orter. Hjälp med transfer från/till andra orter.
 • Enkelrumstillägg: 1.200 kr
  (preliminärt pris)
Ingår ej:
 • Övriga måltider
 • Drycker
 • Eventuellt dricks

Pris: 7.495 kr (2016)


Minsta antal deltagare: 25. Om inte 25 personer anmält sig till resan förbehåller vi oss rätten att ställa in resan. Se resevillkor § 5.4.

Boende

Vi bor på hotell av god klass (***) i alla städer som vi besöker. Hotellen är välutrustade och alla erbjuder gratis internet. Här kan du både sova och äta gott. Vanligen blir det en natt på varje hotell men i Wien stannar vi tre nätter.

Mat

Oftast äter vi våra middagar på hotellen. Räkna med att det blir den kost som är typisk för landet vi befinner oss i. Vanligtvis är middagarna trerätters med soppa, huvudrätt och efterrätt. Vegetarisk mat och allergianpassad kost finns.

Mobil data och surf

Givetvis behöver du vara uppkopplad hela tiden för att resan ska bli njutbar! Se till att du har ett abonnemang och en operatör som erbjuder data/surf i EU. Operatörerna har oftast paketpris för data/surf per dag, per vecka eller per månad. Kolla vad din operatör erbjuder för EU-länder - i god tid före resan!

Laddare och extra batteri

Tänk om batteriet i mobilen lägger av? Något sådant får inte hända. Så se till att du har tillräckligt med kräm för mobilen. Det finns olika lösningar: Extra batteri, "power charger" eller annat.

Länderna vi besöker har samma typ av kontakter som vi i Sverige. Du behöver ingen adapter.

Karta


Resan genomförs i Austria Travels regi. Google eller NianticLabs är inte på något sätt ansvariga för resan och dess genomförande.

Kommentarer

 • Ann-Sofie • 17 januari 2016 21:30:26
  Hej
  Vi är två personer som är intresserade av resan. Har ni planerat in datum? Är det tillräckligt många anmälda? Vänligen Ann-Sofie
 • Hej!
  Kul att ni är intresserade! Resan blir av när vi har tillräckligt många resenärer, dvs. 25 agenter. Då bestämmer vi datum. För bra pris och väder ska det inte vara mitt i sommaren (och inte heller på vintern). Känner ni andra som kanske vill resa?

  18 januari 2016 15:28:54