Austria-Travel_HU 600x200

Aktivsemester vid vackra Wolfgangsee i Salzkammergut - 8 dagar

Njut en vecka vid en av Österrikes vackraste sjöar

Mysig semester i bedårande Salzkammergut

Du bor vid Wolfgangsee, en av de vackraste och den mest kända av sjöarna i Salzkammergut. Sjön är omgiven av berg, fäbodsängar, mysiga samhällen och vackra skogar. På andra sidan sjön ser du det imponerande berget Schafberg med dess tågbana upp till toppen. Om du vill kan du få uppleva lugn och ro, vila och återhämtning. Men Salzkammergut är också ett paradis av rika möjligheter:

 • Glasklara sjöar med fina badmöjligheter
 • Promenadvägar och vandringar med vackra vyer
 • Ett stort utbud av fritids- och sportaktiviteter
 • Gemytliga caféer och restauranger
 • Stadsfester och program i omgivningen
 • Gästfrihet och hjälpsamhet hos befolkningen
 • Utflyktsmöjligheter till hela Salzkammergut och till Mozartstaden Salzburg

Du behöver inte slita för att uppleva landskapets skönhet. Natur och kultur står i samklang och ger fina förutsättningar för en upplevelserik vecka.

Njut av semester i vacker omgivning
Du får uppleva underbara vyer, se "sound-of-music"-ängar och upptäcka spännande natur. Du besöker kejsarstaden Bad Ischl, Mozartstaden St. Gilgen, världsberömda Hallstatt och andra vackra orter i Salzkammergut. Dessutom ser du några av landets finaste sjöar.

Salzkammergut är ett kulturlandskap nordost om staden Salzburg i Österrike och var ursprungligen känt för sina saltgruvor. Salzkammergut är också bekant genom ett antal vackra sjöar som Attersee, Mondsee, Traunsee, Hallstätter See och Wolfgangsee samt berg som det 2.995 meter höga glaciärtäckta Dachstein och orter som Hallstatt, Sankt Wolfgang, Gmunden, Bad Ischl, Bad Aussee och Altaussee.

1997 sattes kulturlandskapet Hallstatt-Dachstein / Salzkammergut upp på UNESCOS världsarvslista.

Karaktär på resan

Cykelturerna kan genomföras i alla väder

Lätta cykelturer

Det finns inga tekniska svårigheter och cyklingen passar också för barn.

Gott om tid
Ingen stress! Det finns tid att ta pauser och att se sig om när man hittar något intressant.

En resa som passar alla

 • Vuxna i alla åldrar
 • Familjer med barn. Barn får rabatterat pris.
 • Din hund är välkommen

Lämplig utrustning om du vill cykla
Du behöver kläder passande för cykling. Se också till att du har solskydd, regn- och vindskydd och skydd mot kyla. Det betyder till exempel solglasögon, regnkläder, varm tröja, osv.

Flygplatser
Om du väljer att flyga så är Salzburg flygplats närmast. Enkel transfer: Ta bussen från Salzburg och kliva av vid Wolfgangsee.

Upplev Salzkammerguts sjöar, berg och städer

loading...

Programförslag

Det finns många fina möjligheter i Salzkammergut: Detta programförslag handlar främst om att cykla. Du kan också vandra i den vackra omgivningen eller göra spännande utflykter.

Tur 1: Cykla runt Wolfgangsee
Du tar med dig cykeln på färjan från Abersee till St. Wolfgang. Väl där föreslår vi en rundtur genom staden. Kanske vill du besöka vallfartskyrkan med dess imponerande altare? Eller kanske hellre fika i det från operetten kända värdshuset Vita Hästen (Weisses Rössl)? Sedan cyklar du längs sjön via Strobl och Abersee till St. Gilgen. Orten är födelseort till Wolfgang Amadeus Mozarts mor och syster. Därefter cyklar du tillbaka till Abersee eller tar båten från St. Gilgen till Abersee-Gschwendt.
» Cirka 23 km

Tur 2: Cykelutflykt till kejsarstaden Bad Ischl
Du cyklar från Abersee via Weissenbach, Strobl och Lindau ända till kejsarstaden Bad Ischl. Staden är idag Salzkammerguts kulturella centrum. Promenera genom staden och se några av stadens sevärdheter: Kejsarvillan, kurparken, "Trinkhalle" (idag konsertlokal), Pfarrgasse och Café Zauner. Vill du åka droska eller kanske hellre ta linbanan upp till husberget Katrin och njuta av utsiken? Du åker tillbaka på den fina vägen via Pfandl och Windhag till Strobl och vidare över Blinkling Moos till Abersee.
» Cirka 42 km

Tur 3: Cykeltur till berömda Hallstatt
Din tur går från Abersee via Weissenbach, Strobl och Lindau till Bad Ischl. Du fortsätter längs floden Traun via Laufen till Bad Goisern. Därifrån åker du vidare till Steeg och snart är du framme vid den djupblå Hallstättersjön. Du cyklar vidare på cykelvägen på sjöns östra sida ända till tåghållplatsen Hallstatt. Där parkerar du din cykel och tar färjan över sjön till Hallstatt. Staden ligger mitt i kulturlandskapet Hallstatt-Dachstein / Salzkammergut som 1997 sattes upp på UNESCOS världsarvslista. När du sett dig om i den berömda staden tar du färjan tillbaka och åker tåg till Bad Ischl. Därifrån kan du antingen ta bussen till Abersee eller så cyklar du tillbaka.
» Cirka 37 km (alt 72 km).

Tur 4: Cykeltur till Mondsee och Attersee
Du startar i Abersse och cyklar till St. Gilgen. Fortsätt över Scharfling (en kort men ganska brant sträcka) förbi den lilla sjön Krottensee ända till Mondsee. Du rundar Mondsee medsols och kommer även till orten Mondsee där du kan besöka den gamla och kända kyrkan. Vid Au svänger du av och cyklar till Unterach vid Attersee. Båda sjöarna inbjuder till uppfriskande simturer. Du åker tillbaka till Au och därifrån via Scharfling tillbaka till St. Gilgen och Abersee.
» Cirka 56 km.

Tur 5: Salzburgs sjöar
Du börjar din tur med att ta bussen från Abersee till Schwaighofen. Du kan ta med cykeln men behöver meddela det i förväg. Hotelreceptionen hjälper dig. Du cyklar från Schwaighofen via Oberplainfeld och Neuhofen till Seekirchen vid sjön Wallersee. Du tar cykelvägen längs Wallersee till Neumarkt och fortsätter genom Strasswalchen och Oberhofen vid sjön Irrsee. Sedan cyklar du vidare på cykelvägen till Mondsee och återvänder över Scharfling till Wolfgangsee och Abersee.
» Cirka 70 km

Ta en cykelfri dag: Sightseeing i Salzburg
Åk med bil eller buss från Abersee till Salzburg. Resan tar ungefär en timma. I innerstaden kan du till fots enkelt nå sådana platser som Getreidegasse, domkyrkan, Residenzplatz, Mirabellträdgården och slottet Schloss Mirabell, Mozarts födelsehem och fästningen Hohensalzburg.

Tips: Köp Salzburg Card 24 h och få gratis inträde till alla kända sevärdheter och gratis resor med stadsbussarna.

Resfakta

 • Valfri startdag
 • 8 dagar med halvpension
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostbuffet
 • 7 trerätters middagar - hotell 3***. Huvudrätter till urval.
 • 7 femrätters middagar - hotell 4****. Förrätter, huvudrätter och efterrätter till urval. 
 • Alla rum med balkong
 • Gratis Internet
 • Gratis parkering
 • Cykelkarta, vägbeskrivning och annat informationsmaterial
 • Biljett för färjan på Wolfgangsee (Abersee till St. Wolfgang med cykel)
 • Service Hotline tillgänglig 24 timmar om dygnet även helgdagar: Engelska och tyska, ibland svenska.
 • Cykelservice och -reparation tillgänglig dagligen kl 9.00 - 19.00. Gäller bara för cyklar hyrda genom Austria Travel.
 • Möjlighet att ta med hund mot tilläggskostnad.  Gäller hotell 3***. Ange i bokningen att du tar med hund.

Jättevackert att upptäcka Österike på cykel. Gästvänliga hotellägare med bra service och personligt bemötande. Efter 2 veckor på hemmaplan så vill jag tillbaka.

Robert, Nacka

Boende hotell 3***

Gasthof Zinkenbachmühle 3***

Detta mysiga hotell ligger i orten Abersee på den södra sidan om Wolfgangsee mellan orterna St. Gilgen och Strobl. Här möts du av beprövad tradition med utmärkt och personlig service. Familjen Nussbaumer driver denna Gasthof sedan många år. Gäster som gillar det lugna läget vid bäcken Zinkenbach återkommer regelbundet.

De 32 bekväma rummen bjuder på en härlig utsikt mot de omgivande bergen. I ditt trivsamma rum kan du känna dig hemma under din vecka i Salzkammergut. Sitt på balkongen efter en fin dag och njut av vyerna. Eller koppla av och drick något gott i utomhusserveringen.

Alla rum har bad/dusch, WC, balkong, satellit-TV. Gasthof Zinkenbachmühle har också hiss, pool, bastu och solarium. 1,5 km till färjan över Wolfgangsee.

Besök hemsidan för Gasthof Zinkenbachmühle.

Säsong A
15.04. – 30.06.2018, 09.09. – 21.10.2018

Säsong B
01.07. –  08.09.2018

Fullbokat: 20.04. – 25.04., 03.09. – 14.09.2018

Alla priser gäller en person.

Säsong A Säsong B
Dubbelrum 5.595 kr 5.995 kr
Valbara tillägg:
Enkelrum 795 kr 795 kr
Ta med hund 545 kr 545 kr

Boende hotell 4****

Hotel Bergrose 4****

Detta fina hotell ligger i orten Strobl på den sydöstra sidan om Wolfgangsee. Det har ett idylliskt och lugnt läge strax utanför orten. Det mysiga hotellet drivs av familjen Zopf som med högt engagemang har skapat ett hotell med hög kvalitet och gott rykte. Kökschefen Paul bjuder sina gäster på både österrikiska och internationala rätter av hög klass. Råvarorna är lokala och köket har ett mycket gott rykte.

Rummen är välutrustade och alla har balkong. Alla 30 rum är välutrustade med bad/dusch/WC, kabel-TV och annat. Hiss. Njut av sitta i trädgården med något gott att dricka. Eller sitt på din balkong och se på den fina utsikten.

Hotellet har en omfattande wellness-anläggning med pool, whirlpool, solarium spa och bastuavdelning.

Besök hemsidan för Hotel Bergrose.

Säsong A
28.04. – 27.06.2018, 10.09. – 14.10.2018

Säsong B
27.06. – 09.09.2018

Alla priser gäller en person.
 

Säsong A Säsong B
Dubbelrum 22 m2 8.195 kr 8.795 kr
Valbara tillägg:
En person i
dubbelrum 22 m2 
3.295kr 3.295 kr
Svit 32 m2 995 kr 1.095 kr

Karta

Rabatt för barn i vuxnas rum. Gäller för maximalt två barn med minst två fullbetalande personer:

0 – < 6 år: 100 %
6 – < 13 år: 50 %
13 – < 16 år: 30 %

Hyr din cykel

Pris per person
Trekkingcykel 21 växlar995 kr
El-cykel >158 cm1.795 kr
MTB 27 växlar1.295 kr
El-MTB 10 växlar2.195 kr
Cykelväska160 kr
Cykelhjälm120 kr
Barncykel <145 cm550 kr
Barnstol160 kr
Cykelkärra för barn595 kr
Påhängcykel för barn595 kr

Läs mer om hur du hyr cykel och tillbehör.

Läs om flyg & transfer vid resa på egen hand.

Kommentarer