Austria-Travel_HU 600x200

Vandra på Saalachtaler Höhenweg

Josef, Elina och Mia är våra fotomodeller på Saalachtaler Höhenweg © Austria Travel - Rusner Josef, Elina och Mia är våra fotomodeller på Saalachtaler Höhenweg © Austria Travel - Rusner

Saalachtaler Höhenweg är en vandring på hög höjd (1.800 meter) på bergen från Saalbach till Saalfelden.

Du kan börja i vilken ände du vill. Vi rekommenderar att du tar kabinbanan Kohlmaisbahn från Saalbach till topp-stationen och vandrar därifrån mot Saalfelden. Vanligen tar man två dagar för hela vandringen men du kan korta av den om du vill. Man kan gå på en dag men då hinner man inte njuta så mycket. Ner till Saalfelden tar du sommar-rodelbanan! En läcker tur som inte får missas!


Tre bra skäl att gå Saalachtaler Höhenweg:

1. Den fina utsikten

Leoganger Steinberge från Saalachtaler Höhenweg © Austria Travel - Rusner Leoganger Steinberge från Saalachtaler Höhenweg © Austria Travel - Rusner

Du har fantastisk utsikt åt alla håll på denna hög-höjdsvandring!

Norrut ser du Steinernes Meer (stenhavet) ovanför Saalfelden, Leoganger Steinberge, Hochkönig och västerut Kitzbüheler Alpen med sina kända backar. Söderut ser du massivet Hohe Tauern med Grossglockner (3.798 meter), Österrikes högsta berg.

Vandrar du en fin dag i september är luften kristallklar och krispig och du ser hur långt som helst. En upplevelse!

2. Den mysiga vandringen

Soluppgång från toppen Sausteige mot Steinernes Meer. Soluppgång från toppen Sausteige mot Steinernes Meer.

Du hinner aldrig få långtråkigt på Saalachtaler Höhenweg eftersom vandringen är så omväxlande. Det finns ju så mycket att se och beundra!

Stigarna är visserligen smala emellanåt men inte svåra på något vis. Så klart att man kan vandra med barn! Hund också för den delen.

Du går på de unika gräsbergen som är kännetecknet för vandring i området. De hör till de högsta gräsbergen i Europa. Alla leder är tydligt markerade och väl underhållna. 

3. Den goda maten

Kantarell-gulasch med Knödel på Asitzbräu © Austria Travel - Rusner Kantarell-gulasch med Knödel på Asitzbräu © Austria Travel - Rusner

Man blir hungrig av att vandra! Ta inte med dig för mycket mat och godis i ryggsäcken. Det finns ju fina ställen att äta på! Men ta med tillräckligt med vätska - i synnerhet varma dagar.

Ät gott på Asitzbräu, en gigantisk "alphytta" med eget bryggeri strax under toppen Asitzkopf. Ja, det är en liten omväg, men en välsmakande sådan!

I de olika Hüttorna kan du äta traditionell Gulasch och Wienerschnitzel men pröva gärna lokala läckerheter eller Hüttornas egna specialiteter.

Hur kommer jag dit?

Det finns flera möjligheter:

1. Du följer med på en guidad vandring till Saalbach Hinterglemm. En dag går vi större delen av Saalachtaler Höhenweg och lunchar på Asitzbräu. Dessutom går vi flera fina vandringar under veckan.

2. Du köper en vandringsresa på egen hand. Du kan vandra till Saalbach Hinterglemm på Saalachtaler Höhenweg och då ingår hela sträckan.

3. Du kan vandra på egen hand vid Zell am See på Saalachtaler Rundweg. Då ingår sträckan från Saalfelden till Sausteige.

4. Du lägger upp en resa helt på egen hand.

Alla alternativ är bra. Vilket passar dig bäst? Det vet bara du!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln