Austria-Travel_HU 600x200

Vandra i vackra Pinzgau i Österrike

Det är inte många svenskar som känner till regionen Pinzgau i Österrike. Frågar man om de har hört talas Saalbach Hinterglemm, Zell am See eller Österrikes högsta berg, Grossglockner med 3.798 meter höjd, så nickar de dock igenkännande. Gäller det även dig? Grattis! Då känner du till Pinzgau! Även Europas högsta vattenfall, Krimml, ligger där. 

Pinzgau är en av Österrikes bäst besökta semesterdestinationer. Hit kommer man både sommar och vinter för att njuta av den vackra naturen och allt den bjuder på. Så klart finns det även alla varianter av vintersport! Till och med på sommaren kan du åka skidor på glaciären ovanför Kaprun. Här kan du också vandraEuropas högsta gräsberg med fantastisk utsikt över de omgivande bergen. Ja, du ser ända bort till Grossglockner, Österrikes högsta berg. Du kan cykla bekvämt i dalen med trekking-cykel eller i bergen med mountain-bike. Eller äta gott och shoppa i Zell am See eller kanske till och med bada i sjön? Du kan ta dig en närmare titt på Grossglockner genom att åka uppför Hochalpenstrasse till den stora utsiktsplatsen nedanför toppen. Där flockas murmeldjuren och matas av turisterna trots alla skyltar att det är förbjudet. Men det gör väl inte du? 

Unika vandringsupplevelser i Pinzgau

Vandra på gräsbergen i Pinzgau. Vandra på gräsbergen i Pinzgau.

Du kan göra fantastiska vandringsupplevelser i Pinzgau. Här går flera leder som bjuder på vackra vyer. De går på de unika gräsbergen som är kännetecknet för vandring i Pinzgau. De hör till de högsta i Europa. Alla leder är tydligt markerade och väl underhållna. Här går både Saalachtaler Höhenweg och Saalachtaler Rundweg. Ofta stöter du på alpstugor, som kallas för Hütte på tyska. Här kan du givetvis äta bekanta maträtter som Wienerschnitzel och gulasch. Du kan även pröva lokala rätter eller stugvärdens egna specialiteter.

Austria Travel erbjuder både guidade vandringar och vandring på egen hand till Pinzgau.

Väljer du en guidad vandring till Saalbach Hinterglemm så ingår det mesta, flyg, transfer, boende med halvpension på hotell ****Superior. Till och med lunchpaket och måltidsdryck ingår. Det är en resa för dig som vill ha det bekvämt och gärna lite lyxigt.

Guidad vandring i Saalbach Hinterglemm

Väljer du en vandring på egen hand så kan du resa när du vill. Du vandrar bekvämt i egen takt och med lätt packning då bagagetransport ingår. Boende, mat, karta, informationsmaterial, liftbiljetter, service hotline och annat ingår.

Vandra på egen hand till Saalbach Hinterglemm på Saalachtaler Höhenweg
Vandra på egen hand vid Zell am See på Saalachtaler Rundweg

Salzburgs flygplats är närmast. Det finns direktbuss från flygplatsen till Zell am See och Saalfelden.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln