Austria-Travel_HU 600x200

James Bond filmar i Salzkammergut i Österrike

Daniel Craig (Bond) och österrikaren Christoph Waltz (Bondskurk) i Spectre, den nya bondfilmen som spelas in i Österrike. På bilden är de fortfarande vänner. Daniel Craig (Bond) och österrikaren Christoph Waltz (Bondskurk) i Spectre, den nya bondfilmen som spelas in i Österrike. På bilden är de fortfarande vänner.

Willkommen Mr. Bond!

Idag börjar inspelningarna i Österrike av den nya Bondfilmen "Spectre". Det är tre orter som får besök av James Bond, Sölden i Tyrol, Obertilliach i Osttyrol och Altaussee i Steiermark.

Det är i den sistnämnda byn med 1.800 invånare som inspelningarna nu börjar. Orten ligger i Salzkammergut som är känt för sin vackra natur med höga berg och djupblå sjöar. Den som vill kan själv övertyga sig och vandra på egen hand i Salzkammergut.

Bond spelas som vanligt av Daniel Craig. I denna 24:e Bondfilm spelas ärkeskurken av en österrikare, Christoph Waltz. 30.000 filmnätter har bokats för inspelningarna i Österrike. Det blir både bra marketing och goda intäkter. Detta är inte första gången som en Bondfilm spelas in i Österrike. Quantum of Solace spelades till exempel in i Feldkirch och Bregenz.

Kuriosa: I Bad Aussee, grannby till Altaussee, bor den österrikiske skådespelaren Klaus Maria Brandauer. Han spelade bondskurken Maximilian Largo mot Sean Connery i den inofficiella Bondfilmen "Never Say Never Again" (1983).

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln