Austria-Travel_HU 600x200

Vandra på egen hand runt Dachstein i Österrike

Theodor-Körner-Hütte i Dachsteinmassivet Theodor-Körner-Hütte i Dachsteinmassivet

Njut av att vandra utan packning!
Du får uppleva underbara vyer från bergsmassivet Dachstein, vandra över "sound-of-music"-ängar och upptäcka spännande naturfenomen. Du kommer att bo med fin utsikt i typiska österrikiska hotell och Gasthaus, sova i pittoreska Hüttor på fäbodsängar och besöka Ramsau, Bad Aussee, Hallstatt och andra vackra orter i Salzkammergut och dess omgivning.

Salzkammergut är ett kulturlandskap nordost om staden Salzburg i Österrike och var ursprungligen känt för sina saltgruvor. Salzkammergut är också bekant genom ett antal vackra sjöar som Attersee, Mondsee, Traunsee, Hallstätter See och Wolfgangsee samt berg som det 2.995 meter höga glaciärtäckta Dachstein och orter som Hallstatt, Sankt Wolfgang, Gmunden, Bad Aussee och Altaussee.

1997 sattes kulturlandskapet Hallstatt-Dachstein / Salzkammergut upp på UNESCOS världsarvslista.

Läs mer om vandring runt Dachstein 6 dagar.
Läs mer om vandring runt Dachstein 7 dagar.
Läs mer om vandring runt Dachstein 9-10 dagar.
Läs mer om upplägget för vandring utan bagage och på egen hand i Österrike.

Av Manfred Rusner

Kommentera gärna:

  • Marie • 8 januari 2014 21:43:21
    Ser fram emot att vandra till Hallstadt i maj/juni.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln