Austria-Travel_HU 600x200

Se filmen om Eiger Nordwand - North Face

Filmen Nordwand (North Face) som handlar om bestigningen av Eigers norra bergsvägg är baserad på en sann berättelse. Filmen Nordwand (North Face) som handlar om bestigningen av Eigers norra bergsvägg är baserad på en sann berättelse.

     Gillar man berg, vandring och bergsklättring ska man se filmen North Face. Den heter Nordwand i det tyska originalet. Filmen handlar om försöket att bestiga den schweiziska bergstoppen Eiger från norrsidan, den beryktade Eiger Nordwand. Den kallades även "Mordwand" (mordväggen) eftersom så många klättrare förlorade livet vid försök att betvinga Nordwand.

 

     Filmen är baserad på en sann berättelse om ett av flera försök att klättra uppför Nordwand som gjordes på slutet av 1930-talet. Toni och Andi är två unga men erfarna tyska bergsklättrare som vill få äran av att vara först upp. Vi följer deras förberedelser, deras motsättningar med nazismen och slutligen deras kamp att bestiga berget.

 

     Man kan se filmen som bergs-action men den är mer än det. Jag imponeras av filmen. De fantastiska vyerna och naturbilderna är hisnande. Naturen är ibland vacker och ibland extremt hotfull. Drivkraften hos killarna måste beundras men den är samtidigt skrämmande. Vad driver människor att ge sig på livsfarliga äventyr? I synnerhet när utrustningen är minimal och otillräcklig. Mest spännande är dock att följa deras försök att bestiga berget.

 

Läs mer om filmen på Wikipedia.

Av Manfred Rusner

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln