Austria-Travel_HU 600x200

Prostitution och trafficking i Österrike

Allt är inte "Sound-of music" i Österrike. Visst, Österrike är fantastiskt. Det tycker vi verkligen. Men allt är inte väl. Som i nästan alla andra länder är prostitution tillåtet. Och som i nästan alla andra länder är det de prostituerade som drabbas svårast. Drabbas av utsatthet, misshandel, utnyttjande och skam.

 

Austria Travel har fått kontakt med några vanliga, men väldigt fina människor som stöttar dem som har det så oerhört svårt i välfärdslandet Österrike. De arbetar i organisationen Herzwerk (Heart Factory). Varje vecka har de modet att söka upp prostituerade kvinnor (och män) som finns på gator och bordeller i Wien. Några har kommit till Wien genom människohandel - trafficking, exempelvis från Nigeria. Teamen kommer inte med fördömanden, utan med kaffe, samtal och stöd. De hjälper i kriser och de ger stöd till dem som vill lämna prostitutionen. De jobbar även politiskt med att påverka opinionen och beslutsfattare.

 

Vi tycker att de gör ett fantastiskt arbete och därför vill vi ge dem vårt stöd. Läs mer på följande sida där du även får en länk till Herzwerk.

 

Av Manfred Rusner

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln